Om Costa Blanca

Om Costa Blanca

Costa Blanca betyder Den vita kusten och är ca 25 mil lång, från Denia i norr till La Manga i söder. I sin södra del gränsar Costa Blanca mot nästa kust som kallas Costa Calida.

Världshälsoorganisationen WHO anser att Costa Blanca är ett av världens mest hälsosamma ställen att leva på. Det milda klimatet passar utmärkt för bland annat reumatiker och andra med värk-, muskel- eller ledbesvär. Även allergiker gynnas av att åka hit för att uppleva positiva hälsoeffekter. Och med 320 soldagar är det självklart att man trivs och fler och fler åker hit av andra skäl som t ex att investera i en semesterbostad. Värmen fördelar sig ovanligt jämnt över året med en medeltemperatur på ca 20 grader C.

Det varma Medelhavet är kristallklart och var du än kommer så finns det badstränder där du kan njuta av ett avsvalkande dopp. Långa sandstränder hittar man överallt men mest kända är nog dom i Torrevieja området och upp i norr i Denia och Javea. Här är äver klippbad vanligt förekommande.

Här nedan ser du lite information om staden Torrevieja och vad den har att erbjuda. Klicka på filmen och njut en stund :

Många som besöker Costa Blanca har ett stort intresse av golf. Här finns ett stort utbud på golfbanor vilket gör att golfare från när och fjärran kommer hit för att spela golf året runt. Antalet golfbanor är så stort att det sällan är några problem att få ”gå en runda”.

Compare Listings

Titel Pris Status Typ Område Syfte Sovrum Badrum